top of page

Airco controle auto in Enschede

Airco Specialist

40 jaar

 

 

Regelmatig onderhoud van de airco in uw auto is van groot belang. Hoewel het systeem onderhoudsvrij lijkt, kan er door het gebruik van de airco koelmiddelverlies optreden. Een onopgemerkt lek kan leiden tot aanzienlijke schade en kosten. Bovendien belast het moderne koudemiddel het milieu en elke gram die in de atmosfeer terechtkomt is er natuurlijk één teveel.

 

Om koelmiddelverlies en de gevolgschade te voorkomen, is regelmatig onderhoud in een professionele werkplaats de oplossing. Een investering in onderhoud bespaart later namelijk veel kosten. Bij een te laag vervuilingsniveau kan de compressor onvoldoende gesmeerd worden en oververhit raken. De kosten om dit te repareren lopen al gauw op in de honderden euro’s. Een jaarlijkse basiscontrole van de airco is daarom aanbevolen en de kosten hiervoor zijn minimaal in vergelijking met de mogelijke schade.

 

 

Ook de moderne koudemiddelen R134a en R1234yf belasten het milieu. Het is dan ook belangrijk dat elke gram koudemiddel die in de atmosfeer verdwijnt, voorkomen wordt. Jaarlijkse onderhoudsbeurten kunnen de ontwikkeling van koelmiddelverlies flink reduceren. Het "Büro für Umweltforschung und Beratung GmbH" heeft uitgerekend dat per jaar tot wel 1.140 ton koudemiddel uit auto airco's in het milieu terechtkomt (in Duitsland). Dit cijfer loopt snel op met het stijgende aantal voertuigen met airco.

 

Elk voertuig met airco zou minstens één keer per jaar voor een controle naar de  garage moeten gaan. Het meest aan slijtage onderhevige onderdeel - de filterdroger - moet worden gecontroleerd. Deze onttrekt vocht en materiaal residu aan het circulerende koudemiddel en zijn levensduur is beperkt, net zoals die van een motoroliefilter. De beste tijd voor een airco controle is in het vroege voorjaar, voordat het echt warm wordt.

 

Wilt u uw airco laten controleren? Maak dan snel een afspraak met HEK BV! Dit kan gemakkelijk door een online afspraak te maken via deze link. U vindt hier alle benodigde informatie. Voorkom schade aan uw airco en belasting van het milieu en laat uw airco regelmatig controleren.

Airco controle voor de auto in Enschede

Koelmiddelverlies minimaliseren

Milieubelasting voorkomen

Filterdroger controleren

Maak online een afspraak

bottom of page