top of page

HEPA filtersysteem - optimale luchtfiltratie | HEK BV

HFT600.jpg

HEPA filtersysteem voor optimale luchtfiltratie

Als het gaat om de veiligheid en gezondheid van mensen in voertuigen, is luchtfiltratie van vitaal belang. Een van de meest effectieve manieren om de verspreiding van virussen en bacteriën in de lucht te voorkomen, is door middel van High-efficiency particulate air filters, ook wel bekend als HEPA filters. In dit artikel zullen we ingaan op de voordelen van dit filtersysteem en waarom het zo belangrijk is in voertuigen.

Verwijdert 99,995% van de infecties en besmettelijke deeltjes in de lucht

 

Het belangrijkste voordeel van een HEPA filtersysteem is dat het tot wel 99,995% van de infecties en besmettelijke deeltjes in de lucht kan verwijderen. Dit betekent dat het systeem bijzonder effectief is in het verminderen van het infectierisico voor personen die in het voertuig aanwezig zijn.

HEPA-14 geclassificeerd filter

 

Het HEPA filtersysteem maakt gebruik van een HEPA-14 geclassificeerd filter. Dit is een zeer efficiënt type filter dat is ontworpen om kleine deeltjes uit de lucht te verwijderen. Het filter heeft een hoge dichtheid en is in staat om deeltjes te vangen die zo klein zijn als 0,3 micron.

Hoge luchtverversing

 

Een ander voordeel van het HEPA filtersysteem is de hoge luchtverversing. Het systeem kan tot wel 10m³ frisse lucht per minuut circuleren. Dit zorgt voor een optimale luchtkwaliteit in het voertuig en vermindert het risico op besmetting.

Ultra Compact en lichtgewicht

 

Het HEPA filtersysteem is ontworpen om zo compact en lichtgewicht mogelijk te zijn. Dit maakt het systeem gemakkelijk te installeren en te vervangen, zonder dat het veel ruimte in beslag neemt.

Bemestingsvrije vervanging van het H14-filter

 

Een ander voordeel van het HEPA filtersysteem is de besmetting vrije vervanging van het H14-filter. Dit betekent dat het filter gemakkelijk en veilig kan worden vervangen zonder dat er besmettelijke deeltjes vrijkomen.

Verkrijgbaar in 2 versies: 300 en 600m³

 

Het HEPA filtersysteem is verkrijgbaar in 2 verschillende versies: 300 en 600m³. Dit maakt het systeem geschikt voor een breed scala aan voertuigen, van kleine auto's tot grote bussen en vrachtwagens.

Automatische controle op filter

 

Het HEPA filtersysteem heeft een automatische controle op het filter. Dit betekent dat het systeem in staat is om de status van het filter te controleren en aan te geven wanneer het vervangen moet worden. Dit zorgt ervoor dat het systeem altijd optimaal functioneert en dat de luchtkwaliteit in het voertuig op het hoogste niveau blijft. In overeenstemming met de Europese Medische Apparaten Richtlijn CE 47.

 

 

T.: 053-4318818

E.: info@hekbv.nl

HEPA filter.JPG
bottom of page